Mâncarea și sportul

Oamenii, în general, au nevoie de secrete. Secrete pentru a face bani, secrete pentru sănătate, pentru slăbit și tot așa. Există astfel de secrete?

Nu știu dacă se pot numi secrete, dar important este ce vrei tu! Cu siguranță un corp sănătos și o minte foarte sănătoasă. Perfect! Este primul tău obiectiv, dar acest obiectiv nu se atinge singur, nu? Ha! Aici chiar nu este nimic secret.

Ce mâncăm și cum ne mișcăm?

Sunt rugat constant să spun secretul regimului meu. (Robert Popa)

„Regimul pe care îl țin este low carb, spre keto. Dar combin cu foarte mult sport și o hidratare corectă. A! Și monitorizez zilnic totul. Aici e cheia. Fiecare acțiune are un rezultat și fiecare corp e unic. Mi-a luat foarte mult sa găsesc instrumentele potrivite dar acum am găsit varianta optimă pentru mine.”

Deci, treaba asta e mai mult o cheie decât un secret. Bine de știut! Echipamente necesare? Hm! Nimic complicat. Ceva de genul … un cântar Tanita 545N plus un ceas Garmin Fenix 7… și treaba merge bine.

„Efortul pentru monitorizare se reduce doar la disciplina de a mă cântări în fiecare dimineață, pentru a avea un feedback rapid față de ziua precedentă și să planific ziua curentă (antrenament, alimentație și odihnă). Garmin-ul îmi spune ce pot face, cum stau cu body battery, cantarul îmi spune unde sunt și ce pot mânca. Și, după un minut două, am la prima oră o idee clară despre ce pot face.

Mă uit afară și pe prognoză să vad dacă e rost de un antrenament la exterior sau planific ceva la interior”. Și, că tot vorbim de interior, aici e al doilea secret. (nr. asta e chiar bine, treabă bună cu două secrete)

„Lucrurile au luat o întorsătură favorabilă atunci când am completat cardio cu forța. Un antrenament de forță și unul cardio pe zi, cinci zile pe săptămână…. Nu iese în fiecare zi, dar, în medie sunt patru zile complete. Adică țintesc la cinci și mă bucur de patru :)”.

Când vă spuneam eu despre … sfânta consecvență!!!


Rezultatul? O evoluție remarcabilă, cu două secrete și o singură cheie 🙂

2022


„Obiectivele mele s-au schimbat major. Nu mai țintesc o greutate și nici măcar un procent anume de grăsime. Ci doar o menținere continuă a acestui stil de viață”.

Morala episodului de astăzi nu este doar despre calorii, secrete şi chei. Morala este despre obiectivele tale, consecvență, voință de fier (obligatoriu de fier) şi mișcare, cât mai multă mișcare. Apoi cântărim bine toate aceste ingrediente „secrete” pentru o viață super activă şi sănătoasă. Pe curând! 🙂

Începe mișcarea, acum!

Energy Cycling

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sportul ca un … dar

Fitness : 14.12.2022 : 0 comments

Salutare! Este ultima scrisoare din acest an şi încheiem într-un mod optimist, cu un spirit tânăr (liniștit). Poate un mod […]


Sportul, cadoul perfect.

Fitness : 06.12.2022 : 0 comments

Salutare! Oficial suntem în luna cadourilor. Mereu dorim să oferim celor dragi, un cadou perfect. Dar oare ne-am gândit să […]


Sportul și mândria națională

Fitness : 30.11.2022 : 0 comments

Salutare! Începem o nouă perioadă plină de sărbători, care mai de care. Avem astăzi ceva sărbătoriți de Sf. Andrei, după […]


Sportul şi vârsta

Fitness : 22.11.2022 : 0 comments

Salutare! Cum stai cu mișcarea sau energia? Întotdeauna toamna pare un anotimp mai pe relaxare sau visare, dar sigur este […]