Sportul și muzica

Do-Do-Re, poate chiar un Si (de control) … și gata ritmul.

Începem mișcarea!

La prima vedere, doar la prima vedere, am putea crede că nu sunt foarte multe legături între industria muzicală și sport. Însă, dintotdeauna puterea ei de a motiva, a inspira și a produce emoții pozitive, a făcut ca muzica să aibă un loc aparte în sport, atât pentru cei ce-l practică, dar și pentru oamenii care urmăresc sportul pe stradă, în tribune sau, de ce nu, de pe canapea.

Și sportul este o încântare, nu?

O altă perspectivă din care putem privi influența muzicii în sport este impactul pozitiv asupra performanței și a psihicului. Un studiu al U.S. Sports Academy, arată că ascultând muzică în timpul exercițiilor fizice, sportivii pot percepe efortul depus cu 12% mai puțin, iar rezistența la efort poate crește cu 15%.

În cele mai multe cazuri, atunci când ieșim la alergat sau facem exerciții fizice, ne place să ascultăm muzică, iar acest obicei ne crește rezistența, transformând activitatea într-una extrem de plăcută. Acum, fiecare cu genul lui de muzică. Poate de la muzică clasică, la rock sau de la electro la hip-hop. Ghici ce muzică ascult eu … aici 👇 🙂

În opinia unor specialiști de marcă, ritmul melodiei pe care o ascultăm în timp ce facem efort fizic are puterea de a prelua o parte semnificativă a sarcinii de mișcare. Sunetul este transmis de la ureche pe drumul spre „zona motoare suplimentară”. De aici, se „combină” cu activitatea desfășurată de creier care îți indică momentul când trebuie să te miști. În acest fel, muzica ne ajută să ținem ritmul prin semnalul extern de sincronizare transmis. Astfel, sunetul nu ne ajută doar în faza de plecare, de începere, ci pe tot parcursul perioadei în care desfășurăm activitatea fizică ce presupune un anumit ritm, până ajungem la „linia de sosire”.

Dacă ar fi să ajungem la o concluzie, ar fi că indiferent de perspectiva din care privim această asociere, fie ea de marketing, de business, sau psihologică, de îmbunătățire a performanței, muzica și sportul merg într-adevăr mână în mână!


Începe mișcarea, acum!

Energy Cycling

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sănătate … pe două roți

Fitness : 11.08.2022 : 0 comments

Tu știi ce beneficii are mersul pe bicicletă? Cred că v-am mai spus asta până acum. 🙂 Printre sporturile mele […]


Ține minte!

Fitness : 03.08.2022 : 0 comments

Sportul consolidează memoria și sporește puterea de învățare. Aha! Așa că … ține minte asta! Pentru a testa efectul sportului […]


Sportul cu beneficii!

Fitness : 28.07.2022 : 0 comments

Știi treaba aia cu … știi și la ce te ajută că știi? 😄 Asta chiar te ajută! Cu toții […]


Sportul și zâmbetul

Fitness : 21.07.2022 : 0 comments

De ce ai nevoie de sport pentru un zâmbet frumos? (nu cel stomatologic) Poate pentru că sportul te face mai […]