Sănătate sau aspect?

Pentru lumea de azi să arăți bine este țelul suprem. Suntem înconjurați de poze, articole, reviste în care formele definite sunt puse mai presus de orice. Arată bine, nu-i așa?

Peste tot vezi săli de sport care promovează aspectul ca fiind realizabil. Și tu poți face asta! E pentru tine! Vino la sală și vei arăta așa!
Da, așa este, pentru unii… Sportivii profesioniști, cei care trăiesc efectiv din sport, după o viață dedicată sportului din copilărie inevitabil au un aspect „lean”. Dar câte persoane trăiesc din sport? Și mai important, câte persoane trăiesc din sport în Ploiești, aici lângă noi? Din cei 225000 de locuitori ai Ploieștiului mai puțin de 1000…
Noi, ceilalți 224000 de locuitori, ce facem?

Unii declarăm că nu suntem preocupați de subiect. Și, poate, chiar avem alte griji de zi cu zi mai importante decât aspectul.

Majoritatea am încercat de mai multe ori în viață diete, un program de alergare, ba chiar și câte un abonament la sală sau un antrenor personal și ne-am convins repede că „fit” e aproape imposibil într-o lume reală cu familie, job și alte obligații. Și după ce am testat, nu mai vrem încă o dată să gustăm eșecul…
Sunt și unii cei care încă încearcă, renunță, apoi încercă din nou, dar își aleg obiective prea greu de atins și, cu tot elanul posibil, cu toate eforturile depuse, nu reușesc. Cât de amară e senzația după ani de zile de luptă să nu poți menține rezultatele sau să vezi că un an de chin a dispărut într-o lună.

Și sunt și cei care reușesc. Ei sunt norocoșii… Câți din 224000? Prea puțini…

Și din nou întreb, noi ceilalți 224000 care nu suntem nici norocoși și nici sportivi de performanță? Noi ce facem? Acceptăm implacabil soarta?

Eu nu o pot accepta și mi-am propus prin Energy Cycling să ajut pe oricare dintre voi să faceți mult mai mult decât să ajungeți la o formă estetică de revistă (deși se poate și așa ceva). Hai să facem acea schimbare prin care să aveți o viață mai frumoasă, o viață în care fiecare zi să fie o bucurie că vă puteți mișca în voie, că puteți să alergați în parc. Să mergeți cu bicicleta de „fun” și poate să o folosiți chiar pentru a merge la cumpărături… Sau să mergeți pe jos că e sănătos ? Și, de ce nu, să ajungeți să participați și la competiții sportive pentru amatori!

Uitați-vă la articolul acesta. Un sportiv, de performanță, care pune sănătatea și rezultatele mai presus de aspect și greutatea redusă! Este o lecție importantă pentru fiecare dintre noi… acea aurită cale de mijloc, ca mod de viață.

Sănătate, înainte de orice, DA! Un pic de aspect, da! cât se poate…O viață mai frumoasă, DA!

Zi minunată să aveți! În fiecare zi!

1 Comentariu la Sănătate sau aspect?

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sănătate … pe două roți

Fitness : 11.08.2022 : 0 comments

Tu știi ce beneficii are mersul pe bicicletă? Cred că v-am mai spus asta până acum. 🙂 Printre sporturile mele […]


Ține minte!

Fitness : 03.08.2022 : 0 comments

Sportul consolidează memoria și sporește puterea de învățare. Aha! Așa că … ține minte asta! Pentru a testa efectul sportului […]


Sportul cu beneficii!

Fitness : 28.07.2022 : 0 comments

Știi treaba aia cu … știi și la ce te ajută că știi? 😄 Asta chiar te ajută! Cu toții […]


Sportul și zâmbetul

Fitness : 21.07.2022 : 0 comments

De ce ai nevoie de sport pentru un zâmbet frumos? (nu cel stomatologic) Poate pentru că sportul te face mai […]