Toamna în mișcare

Salutare!

Am revenit în forță, cum s-ar spune … cu toate pânzele sus! Adică, puși pe mișcare. O fi toamna un anotimp dedicat activităților casnice cu murături, gemuri sau zacuscă, dar să nu uităm şi de mișcare în aer liber sau în sală. Îmbinăm plăcutul cu utilul. Nu?

Sigur! Avem suficiente motive să facem asta. Bateriile sunt încărcate la maxim … după vacanță şi … starea de relaxare merită înlocuită cu starea de mișcare. Fie că vorbim despre ceva kilograme în plus sau despre nevoia de energie, toate înseamnă butonul de Start Mișcare.

Hai la treabă!

Toamna, cu temperaturile ei plăcute, este un sezon potrivit pentru a face activități sportive în aer liber, contribuind la starea de bine fizică și psihică. Expunerea la lumina soarelui are efecte benefice asupra dispoziției, iar mișcarea efectuată în mod regulat îmbunătățește condiția fizică, imunitatea și rezistența la stres. Iată câteva idei de activități pe care le poți desfășura toamna.

1. Exercițiile aerobice sau alergarea în aer liber.

Indiferent de sezon, alergarea poate fi făcută alegând îmbrăcămintea și încălțămintea potrivite. O oră de jogging sau de exerciții aerobice în parc te ajută să te energizezi la începutul zilei sau să te detensionezi după programul de muncă.

2. Mersul pe bicicletă

Chiar și atunci când vremea este mai răcoroasă, mersul pe bicicletă este la îndemână. Este un sport ușor de făcut în familie, întărind sistemul osos, contribuind la tonifierea mușchilor și accelerarea metabolismului. Pentru cei specializați, ciclismul montan poate fi o activitate sportivă intensă, cu satisfacția realizării unor trasee mai dificile. Încearcă și asta!

3. Drumeție

Hai să schimbăm peisajul urban cu unul natural – putem merge periodic la munte și să ne bucurăm de diferite trasee montane, de aerul curat și de culorile pădurilor. În cazul în care sunt și copiii, alege trasee potrivite vârstei acestora și pune pauze pentru momente de explorare a naturii.

4. Fotografia

Toamna nu trebuie să fie o scuză pentru a sta în casă. Poți ieși la o plimbare și să fotografiezi culorile toamnei așa cum le descoperi, în locuri și oameni. Bucură-te de lucrurile frumoase din jur. Chiar merită!

5. La cramă sau grădinărit

Daaa! 🙂 Vizita la cramă include o plimbare bine-venitӑ prin vie, ocazii de a schimba peisajul și de a cunoaște oameni pasionați, alături de degustarea de vin şi produse locale. 

Poți vizita o livadă, să culegi fructele de toamnă sau chiar să grădinărești. Începutul toamnei este un bun prilej pentru a curăța grădina sau a planta alte flori, oferind în același timp pretext pentru mișcare fizică și relaxare, aducând mintea în prezent și scăzând stresul de peste zi.

Morala episodului de astăzi este despre „butonul de start”, fără de care practic … nu există mișcare.

Energy Cycling

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sportul ca un … dar

Fitness : 14.12.2022 : 0 comments

Salutare! Este ultima scrisoare din acest an şi încheiem într-un mod optimist, cu un spirit tânăr (liniștit). Poate un mod […]


Sportul, cadoul perfect.

Fitness : 06.12.2022 : 0 comments

Salutare! Oficial suntem în luna cadourilor. Mereu dorim să oferim celor dragi, un cadou perfect. Dar oare ne-am gândit să […]


Sportul și mândria națională

Fitness : 30.11.2022 : 0 comments

Salutare! Începem o nouă perioadă plină de sărbători, care mai de care. Avem astăzi ceva sărbătoriți de Sf. Andrei, după […]


Sportul şi vârsta

Fitness : 22.11.2022 : 0 comments

Salutare! Cum stai cu mișcarea sau energia? Întotdeauna toamna pare un anotimp mai pe relaxare sau visare, dar sigur este […]