Sportul și lenea

Salutare!

Suntem la ultima scrisoare din acest sezon și am zis să aducem în antiteză cele două direcții. Sportul și lenea. Ambele au argumente pro și contra, una față de alta. Deci?

Hai să începem cu acel … „de mâine”.
De mâine fac sport, de mâine merg la sală, de mâine vreau să fiu altfel. Ok. De ce mereu … „de mâine”? De ce nu „de azi” sau „de la anu'”? Sau faza aia cu … „sunt prea obosit(ă) să mai fac și sport”.

1. Motivația

Chiar, da. Știi cum este definită lenea in DEX? 🙂 „Faptul de a se complace în inactivitate; înclinația celui căruia nu-i place, care nu dorește„. Exact! Mereu găsești un motiv pentru care să nu. Cred că, în definitiv, este lipsa acelui ceva care să te ridice de pe scaun, să te facă energic și performant (nu campion).

2. Timpul

Păi când să mai faci sport când ai toată ziua ocupată, ba cu aia, ba cu aia? Când ajungi acasă, pici lat de oboseală. Serios! Păi fix aia e! Cum spuneam, sportul este un punct important pentru autodisciplină și managementul timpului. Nu timpul este vinovat, ci mentalitatea ta de „victimă” a timpului. Timp nu vei avea niciodată, nici măcar atunci când stai degeaba :).

Este despre … lene!

3. Familia

Da, familia este mereu pe primul loc, dar nu un motiv suficient de bun pentru a evita sportul. De ce să nu luăm toată familia și … la sport! Cel mai important lucru pentru copii să înțeleagă rolul mișcării, să iubească sportul și să se bucure de beneficiile acestuia. Sportul poate fi chiar și o terapie de cuplu. Mișcarea, în general, este un timp de calitate în familie. Încearcă asta!

4. Timiditatea

Sunt timid, dar mă tratez. Sunt persoane care, din timiditate, evită sportul. Cum să mă duc acolo să mă vadă toată lumea? Ce zice X sau Y dacă mă vede? Dacă greșesc? Dacă nu sunt suficient de bun(ă) pentru ce trebuie să fac? Asta chiar este cea mai mare prostie. Sportul este despre atitudine, despre oameni și echipe. Deci? Nu ai de ce să te temi. Sportul te ajută să-ți atingi obiectivele, nu să le ascunzi.

5. Indiferența

Ok. Această indiferență costă. Prețul? Cu cât vei înțelege mai târziu că mișcarea înseamnă sănătate, cu atât prețul va fi mai mare. Ei, și? Și nu mă refer aici doar la zona medicală. Gândește-te doar la activitatea profesională sau socială. Și aici poate fi un preț de plătit pentru lipsa de performanță sau eficiență. Indiferența nu a fost și nu este o soluție!

Morala episodului de astăzi?

Știi ce spuneau bătrânii (fără rețele de socializare)? Nu sta, că-ți stă norocul! Și cu asta cam punem punct aici, pentru acest sezon despre nevoia de sport și mișcare. Am adus argumente, am glumit, poate am pus și ceva „paie pe foc”, dar totul pentru a susține un stil de viață sănătos și un model pentru generațiile tinere. Cu mare drag, Robert Popa .

Energy Cycling

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sportul ca un … dar

Fitness : 14.12.2022 : 0 comments

Salutare! Este ultima scrisoare din acest an şi încheiem într-un mod optimist, cu un spirit tânăr (liniștit). Poate un mod […]


Sportul, cadoul perfect.

Fitness : 06.12.2022 : 0 comments

Salutare! Oficial suntem în luna cadourilor. Mereu dorim să oferim celor dragi, un cadou perfect. Dar oare ne-am gândit să […]


Sportul și mândria națională

Fitness : 30.11.2022 : 0 comments

Salutare! Începem o nouă perioadă plină de sărbători, care mai de care. Avem astăzi ceva sărbătoriți de Sf. Andrei, după […]


Sportul şi vârsta

Fitness : 22.11.2022 : 0 comments

Salutare! Cum stai cu mișcarea sau energia? Întotdeauna toamna pare un anotimp mai pe relaxare sau visare, dar sigur este […]