Sportul ca star(e).

Salutare!

Am parcurs ceva etape din „maratonul” nostru sportiv, de vară. Cine zice că la un maraton trebuie să câștigi? No! Sportul este despre autodepășire, despre echipă și despre voință.

Câte provocări ai în viață, cam tot atâtea ai și în sport.

1. Înțelegere

Sportul trebuie înțeles, înainte de a te apuca de el. Trebuie să-i înțelegi „regulile”, trebuie să știi că eșecul face parte din succes sau că linia de final este doar alt început. Și nu vorbesc aici despre sportul de înaltă performanță. Vorbesc despre mișcarea zilnică de sănătate sau despre mișcarea ta socială. Da!

2. Consecvență

Ai făcut un pas, apoi doi? Excelent! Keep going! Mereu vor fi obstacole, mereu vor fi provocări. Ei, și! Mergi înainte! Consecvența este cel mai bun aliat al performanței. De ce alegăm zi de zi? De ce ne strofocăm să facem mișcare? Poate pentru că vrem, poate pentru că trebuie? Nici nu contează. Mișcarea este prin definiție o consecvență. Nu poți să faci azi ceva și mâine să virezi brusc la dreapta sau la stânga. Atunci nu ești pe frecvența care trebuie.

3. Pasiune

Acolo unde începe sportul, începe și pasiunea. Pasiunea pentru „eu vreau”. Pe buneee? Chiar, da! Pasiunea pentru sport nu este doar o treabă, ca să te afli în treabă. Cum să-ți spun? E ca și când iubești. Iubești orice obstacol, ești „orb” și treci peste durerea necesară de a învinge și ajungi să simți că ești aproape „un zeu”. Evident că exagerez, dar în linii mari cam aici este adevărul, oricât am încerca să evităm realitatea.

4. Atitudine

Vrei să fii învingător? Luptă! Nu se poate altfel. Trebuie în primul rând să lupți cu tine, sau cum se spune mai popular, să tragi de tine. Ooo! Asta sună cam greu? Poate că da! Aici este toată treaba. Azi un pic, mâine un pic mai mult și tot așa. Wow! Ești pe drumul succesului personal și profesional. Așa, da!

5. Speranță

Ne apropiem finalul verii și cred că toamna nu trebuie să „ne bage” în casă. Poate mai plouă, poate mai bate vântul … E normal! Dar trebuie să vedem partea plină … 🍷 a paharului. Ce pahar? Evident, cel al speranței. Dezamăgirea nu face casă bună cu sportul și popasul este doar pentru încărcarea „bateriilor”: Deci, continuăm cu sportul!

Morala episodului de astăzi? Sportul este pentru star(e)a ta de bine!

Energy Cycling

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sportul ca un … dar

Fitness : 14.12.2022 : 0 comments

Salutare! Este ultima scrisoare din acest an şi încheiem într-un mod optimist, cu un spirit tânăr (liniștit). Poate un mod […]


Sportul, cadoul perfect.

Fitness : 06.12.2022 : 0 comments

Salutare! Oficial suntem în luna cadourilor. Mereu dorim să oferim celor dragi, un cadou perfect. Dar oare ne-am gândit să […]


Sportul și mândria națională

Fitness : 30.11.2022 : 0 comments

Salutare! Începem o nouă perioadă plină de sărbători, care mai de care. Avem astăzi ceva sărbătoriți de Sf. Andrei, după […]


Sportul şi vârsta

Fitness : 22.11.2022 : 0 comments

Salutare! Cum stai cu mișcarea sau energia? Întotdeauna toamna pare un anotimp mai pe relaxare sau visare, dar sigur este […]