Sportul ca investiție

Salutare!

Fie că ești antreprenor, manager sau angajat mereu ai ceva treaba cu investițiile. Știi ce zic, nu? Investești în tehnologie, educația copiilor, poate în imobiliare sau chiar în cărți și pregătire profesională. Asta chiar e wow! Ești conștient că toate aceste investiții vor avea rezultate pe termen lung și ești pregătit pentru asta. Cei mai mulți dinte specialiști povestesc despre o cultură socială, profesională sau financiară. Depinde de unde vezi tu lucrurile.

Nu trebuie să alergi … doar după bani.

Are și alergatul ăsta mai multe fețe. Prima ar fi acel alergat după „resursele” care aparent ne fac viața mai ușoară. Aparent. Și vorbim aici despre tehnologia inteligentă, despre like-uri, share-uri sau despre sisteme 4k. Evident că au și acestea o valoare, dar cu greu pot fi numite investiții pe termen lung. Dar, alergăm! Uneori chiar prea mult.

Care este treaba cu sportul?

De foarte multe ori auzi spunându-se că este mai bine să previi decât să tratezi. Ei! Dar câte nu auzim noi și aprobăm ușor, dând „afirmativ” din cap. Sigur! Fix așa! Și rezultatul? Păi … rezultatul poate fi la fel de repede uitat, după modelul „lasă că …”

Dar cum ar fi să privești sportul și mișcarea, în general, ca pe o investiție? Sună bine? Și chiar este o investiție în tine, dar mai ales pentru cei de lângă tine care te vor a fi vesel, motivat și sănătos. Să zicem că la început nu investești bani, doar timp. Doar 30 de minute în fiecare zi, atunci când poți și timpul tău valoros îți permite treaba asta. Doar 30 de minute de mișcare la pas sau o alergare ușoară. Hai că nu e o dramă asta. Este chiar o investiție, poate cea mai bună investiție, zic eu.

De ce spun asta? Pai, în episoadele noastre anterioare, am tot enumerat beneficiile mișcării zilnice. Că este despre un somn de calitate, despre dezvoltarea socială sau profesională și nu în cele din urmă despre sănătatea fizică, de care ai atâta nevoie pentru orice. Și toate astea cu o investiție de minim 30 de minute pe zi. Trebuie să recunoști că este o super investiție.

Investești în sport ca și prevenție pentru sănătatea ta.

Acum că am stabilit contextul acestui tip de investiție, putem să mergem un pic mai departe. Mersul la sală, pentru cei care vor mai mult. Și nu vorbim despre sala de făcut mușchi 🙂 Nu! Sala este locul perfect unde înveți să faci sport într-un mod cât mai corect, alături de un bun cunoscător în domeniu. Adică să nu te chinui singur să faci mai mult rău decât bine, că se poate și asta. Sunt acele exerciții simple, uneori extrem de banale, dar foarte eficiente pentru starea ta de bine. Poți merge chiar și la ore de cycling, dacă vrei energie. Cine știe? Asta doar tu poți alege, doar să alegi!

Da, sportul previne multe dintre posibile afecțiuni medicale. Aici doctorii știu cel mai bine. Dar, decât să stai cu orele pe la cabinete medicale și apoi cu masa plină de medicamente, nu mai bine investești zilnic ceva minute în mișcare și prevenție? Sigur va fi cea mai bună investiție a ta!


Morala zilei?

Nu e mare lucru să privești sportul ca o investiție, mai ales atunci când ești conștient de rezultatele pe termen scurt, mediu și lung. Este atât de simplu, poate chiar banal de simplu pentru oricare dintre noi. Și aici nu ai de ce te plânge! Ba că ai nevoie de capital, ba că alții au avut „rude” sau noroc. Știi tu, chestii d’alea în spatele cărora imediat te poți ascunde cu mare succes. Nu! Aici este doar despre tine și investiția ta în mișcare. Simplu!

Deci? Încurajăm mișcarea și susținem sănătatea!

Energy Cycling

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sportul ca un … dar

Fitness : 14.12.2022 : 0 comments

Salutare! Este ultima scrisoare din acest an şi încheiem într-un mod optimist, cu un spirit tânăr (liniștit). Poate un mod […]


Sportul, cadoul perfect.

Fitness : 06.12.2022 : 0 comments

Salutare! Oficial suntem în luna cadourilor. Mereu dorim să oferim celor dragi, un cadou perfect. Dar oare ne-am gândit să […]


Sportul și mândria națională

Fitness : 30.11.2022 : 0 comments

Salutare! Începem o nouă perioadă plină de sărbători, care mai de care. Avem astăzi ceva sărbătoriți de Sf. Andrei, după […]


Sportul şi vârsta

Fitness : 22.11.2022 : 0 comments

Salutare! Cum stai cu mișcarea sau energia? Întotdeauna toamna pare un anotimp mai pe relaxare sau visare, dar sigur este […]