Sportul pentru copii

Salutare!

Că tot vorbim despre noile generații, cele care vin cu mai multă energie și eficiență, cred că este important (acum mai mult părinții) să înțeleagă că sportul de mic, împreună cu o alimentație corectă înseamnă o viață mult mai sănătoasă. Poate că telefoanele și rețelele de socializare ne acaparează timpul, chiar ne copleșesc, uneori. Dar? Totul cu măsură!

Importanța sportului la copii

Practicarea unui sport este foarte importantă pentru dezvoltarea și creșterea copilului, îmbunătățindu-i sănătatea atât fizic, cât și psihic. Sportul consolidează scheletul, fortifică inima și plămânii, ajută copilul să-și coordoneze mișcările corpului, previne riscul obezității. Asta este foarte important în contextul actual al interesului crescut față de fast-food sau sedentarism.

Mai prietenoși, mai sociabili 

Sportul este, de asemenea, un minunat instrument de socializare și de dezvoltare a valorilor educative: disciplină, răbdare, concentrare si, nu în ultimul rând, sportul poate influența în bine caracterul copilului. Cei timizi vor câștiga încredere în ei și vor învăța să se exteriorizeze practicând un sport de echipă, în timp ce copiii nervoși vor învăța concentrarea și autocontrolul. Astfel, sportul dezvoltă caractere frumoase și spiritul de competiție. Chiar avem nevoie de așa ceva pentru tinerele generații!  

Sporturile organizate pot ajuta copiii să crească nu doar din punct de vedere fizic. De la fotbal, până la mersul pe bicicletă, de la înot, până la mersul pe jos, mișcarea le oferă copiilor șansa de a se dezvolta armonios. Practicat în echipă sau în cadru organizat, sportul îi ajută pe copii sa fie mai sociabili, să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă fairplay. În plus de beneficiile sale sociale, sportul oferă și o metodă grozavă pentru copii de a se distra. Deci? Ceva pe cât de util, pe atât de plăcut.

Beneficii pentru sănătate 

O activitate fizică destul de constantă (de două-trei ori pe săptămână), începută de la vârsta de trei-patru ani are un rol preventiv foarte important, întărește imunitatea, previne îmbolnăvirile și obezitatea, ajută la dezvoltarea corectă a musculaturii, întărește sistemul osos, ajută la o postură corectă și, nu în ultimul rând, echilibrează sistemul endocrin al copilului. Pe lângă aceste efecte asupra organismului, are un rol la fel de important în dezvoltarea mentală și psihică sănătoasă. 


Morala zilei?

Copiii care practică un sport în mod constant sunt mult mai sociabili, comunicativi și disciplinați, așadar încurajați-i pe cei mici să îndrăgească sportul!

Deci? Încurajăm mișcarea, susținem sănătatea!

Sursa de inspirație: Dr. GORAN VALENTINA LIGIA, medic specialist medicina de familie.

Energy Cycling

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Sportul ca un … dar

Fitness : 14.12.2022 : 0 comments

Salutare! Este ultima scrisoare din acest an şi încheiem într-un mod optimist, cu un spirit tânăr (liniștit). Poate un mod […]


Sportul, cadoul perfect.

Fitness : 06.12.2022 : 0 comments

Salutare! Oficial suntem în luna cadourilor. Mereu dorim să oferim celor dragi, un cadou perfect. Dar oare ne-am gândit să […]


Sportul și mândria națională

Fitness : 30.11.2022 : 0 comments

Salutare! Începem o nouă perioadă plină de sărbători, care mai de care. Avem astăzi ceva sărbătoriți de Sf. Andrei, după […]


Sportul şi vârsta

Fitness : 22.11.2022 : 0 comments

Salutare! Cum stai cu mișcarea sau energia? Întotdeauna toamna pare un anotimp mai pe relaxare sau visare, dar sigur este […]